Kunstudstilling i Balticagade d. 21.04.2022

Kunstudstilling i Balticagade d. 21.04.2022

Er du interesseret i, hvad der rører sig på den danske kunstscene? Så kom til udstilling i Århus d. 21-24 april, hvor vi sætter fokus på dansk upcoming kunst! Her vil fire dygtige, aspirerende kunstnere udstille deres værker. Kunstnerne er:

Kathrine Milner
For et år siden genfandt Kathrine sit barndoms gemmested i farverne og formernes verden. 
Med en stor nysgerrighed på sindet og hvordan det formes i samspillet med en større helhed, arbejder Kathrine med at give slip, ændre perspektiv og lege med fantasien: “Jeg tror på, at mental rummelighed, fleksibilitet og nysgerrighed kan rykke bjerge i denne her verden. Det øver jeg mig blandt andet i gennem kunsten, hvor jeg giver slip og tør lege, når jeg maler.” Stærke, vibrerende farver, flertydighed og fantasifulde formationer kendetegner Kathrines værker, der afspejler hendes intuitive og legesyge proces.

Johanne Pi
Johanne Pi er autodidakt kunstmaler. Hun har aldrig malet eller tegnet som barn - faktisk kom hele kunstverdenen ind i hendes liv ved et tilfælde for et par år siden. Det blev hurtigt et meditativt rum, hvor hjerne, tanker og følelser fik fri, og hun kunne finde ro i at være til stede i nuet. Om sin kunst fortæller Johanne: “Jeg er meget optaget af kroppen og af bevægelser som virkemiddel. Jeg har hele mit liv været opslugt af scenekunstnere, især af danserens voldsomme udtrykskraft, som tit er en stor inspirationskilde i mange af mine malerier; en balance mellem det groteske og det indbydende.”

Rose Bendixen
Rose har netop færdiggjort et Artist Residency på Berlin Art Institute. Hun arbejder under pseudonymet VISDUM, hvor hun skaber mikro-narrativer i (ekstra)ordinære omgivelser. Formålet med kunsten er for Rose at hylde gennemsigtighed i et forsøg på at afskaffe impostersyndrom og selvhad, forårsaget af uopnåelige skønheds-, personligheds- og livskvalitetsidealer: “Kombinationen af ord og silhuetter i min kunst fortæller historien om de tanker og følelser, vi oftest lader som om, at vi ikke har. Gennem det håber jeg på at opfordre andre til at skubbe grænserne for oprigtighed og til at se sårbarhed som en styrke.”

Ane Hvidberg Hansen
Anes kunstneriske praksis vokser ud af en nysgerrighed på livet, en længsel efter fordybelse og en helt grundlæggende lyst til at skabe. I hendes værker oversætter Ane stemninger eller situationer, især de hverdagsagtige, til farverige og figurative værker: ”Jeg bliver inspireret af alt lige fra natur, historie og litteratur til poetiske og akavede situationer fra mit privatliv eller fra det offentlige rum. Samtaler med bekendte og fremmede og deres historier og fortællinger er også en inspirationskilde for min kunst.” Anes kunstneriske udtryk bevæger sig i et autofiktivt rum, hvor personlige erindringer væves sammen med fantasi og drømme.

Der er fernisering/åbent hus på udstillingen d. 21 april mellem kl. 16-20, hvor vi skænker et koldt glas vin, og du kan få en snak med kunstnerne.

Udstillingen er arrangeret af Plakatcentralen. Plakatcentralen er en online butik, der sælger kunstplakater skabt i samarbejde med danske kunsttalenter. Plakatcentralen forsøger i sit arbejde at facilitere mindre etablerede kunstnere, hvilket denne udstilling også er led i.

Stort tak til H2O Sportswear for at stille lokaler til rådighed.

Find begivenheden på Facebook her.
Tilbage til blog